Menu
Image: Pixabay

Hvad Er De Mest Populære Seværdigheder I Ebeltoft?

Den absolut største seværdighed i Ebeltoft er og bliver Fregatten Jylland, som også er et af Djurslands største og mest populære seværdigheder.

Du finder udover Fregatten Jylland en række andre seværdigheder i Ebeltoft, men hvad er de mest populære seværdigheder i Ebeltoft? Hvis du planlægger en tur til Ebeltoft, så bør du overveje at se en eller flere af de 10 mest populære seværdigheder i byen.

De 10 mest populære seværdigheder i Ebeltoft

Ebeltofts historik er bygget op omkring havnen og skibsfarten. Det er derfor ikke overraskende, at en række af de mest populære seværdigheder i Ebeltoft har udgangspunkt i netop dette.

  1. Fregatten Jylland
  2. Det gamle rådhus
  3. Farvegården
  4. Glasmuseet Ebeltoft
  5. Ørnbjerg Mølle
  6. Ebeltoft Kirke
  7. Rittig Keramik
  8. Ebeltoft Skudshavn
  9. Ebeltoft Fodboldgolf
  10. Dråby Kirke

Fregatten Jylland har siden 1960 været et klenodie, der fungerer som en turistattraktion. Turistattraktionen tog for alvor fart i 1980'erne, da fregatten fra 1860 blev istandsat. 

Fregatten deltog i den Anden Slesvigske Krig ved Slaget om Helgoland, hvor det lykkedes den danske flåde at sende de østrigske og preussiske flåder på flugt. Det var dog ikke nok til, at vende krigen til dansk fordel.

Fregatten Jylland blev i 1874 ophøjet til kongeskib af Christian IX, da han skulle sejle til Island i forbindelse med øens 1000-års fødselsdag.

Fregatten var i 1908 tæt på at blive solgt til et tysk ophugningsfirma, men protester fik en gruppe købmænd og søofficerer til at købe den tilbage. Siden har fregatten fungeret som udstillingsfregat og turistattraktion. Den har endda også fungeret som overnatningsfacilitet, inden den blev til et skoleskib og sidenhen en turistattraktion i Ebeltoft.

Tak til avXperten

Til slut vil vi gerne takke avXpertens for deres støtte til vores indlæg. avXperten er en af landets største elektronik webshops, og tilbyder smarte gadgets til alle behov, som eksempelvis bluetooth headsets, gamer udstyr, eller måske en ny lamineringsmaskine til hjemmet eller arbejdet.